Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tábori Házirend

2009.08.07
Házirend a Gyakorlatozó Központ és Tábor Területén
 
1/ A tábor területén kéretik a járdák használata a közlekedésben, amely tevékenység végzése alatt kéretik a virágok összetaposásának mellőzése!
2/ A cipők, ruhaneműk elhelyezését, teregetését kéretik nem a bokrokon-, fákon-, növényzeteken megvalósítani, hanem az erre a célra rendszeresített fogasokat és alkalmi szárító-zsinórt kéretik használni!
3/ Az edzőterem, a tábori zuhanyzó, a pavilon és a kert nem szeméttároló! Alkalmilag sem! Ellenkező esetben a hangyák, darazsak, köjál-ellenőrök és táborvezetők intenzív támadása várható! Emiatt kéretik a szemétnek a kukában történő elhelyezése! Edzőteremben élelmiszer nem tárolható! Az Edzőterem nem Étkező!
4/ Kéretik a kert növényzetének mind nappali-, mind pedig éjszakai levizelését mellőzni! Ellenkező esetben a szálláshelyek és gyakorlóhelyek légtisztaságának, valamint a zöldfűszernövények aromájának károsodásával számolhatunk!
5/ A Tábori Konyha területén helyszűke és rendtartás érdekében csak a konyhaszemélyzet tartózkodhat! Továbbá kéretik a konyhaszemélyzetet munkavégzés közben nem molesztálni, feltartani és őket kérdésekkel bombázni, és/vagy a konyhai közlekedési útvonalakat nem elállni! és/vagy eltorlaszolni * A konyhai személyzet munkavégzés közben nem ér rá beszélgetni, felszabadultan csacsogni, vagy más egyéb tevékenységekkel foglalkozni! * Azontúl a konyhai eszközök a konyha szerves részét képezik, ezért azokat kéretik nem elvinni onnan!  * A Tábori Konyha ún. 'veszélyes üzem", ahol a gyerekek leforrázhatják magukat, vagy egyéb problémákkal szembesülhetnek, ezért ottartózkodásuk nem lehetséges!  * A Tábori Konyha hűtőiben a táborozók étkeztetéséhez szükséges alapanyagokat tároljuk, ezért azokba a táborozók személyes dolgai (jégkrémecskék, üdítőitalocskák, csokikák, stb.) elhelyezése és tárolása nem lehetséges: a táborozók részére külön hűtő áll rendelkezésre!
Megjegyzés: a konyhai személyzet örömmel fogadja a krumpli- és hagymapucolásban felajánlott alkalmi segítséget!
6/ A Tábori Étkező és a Tábori Zuhanyzó rendjéért a Tábori Gyakorlatozók önkéntes kiválasztottjai felelnek, akik napi váltásban biztosítják ezen helyiségek folyamatos rendjét és tisztaságát!
  • Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a tábori zuhanyzó és öltöző öltözőrészében leterített színes műanyagszőnyeg azt a célt szolgálná, hogy zuhanyzás után a gyakorlatozó egy tiszta felületen állva öltözhessen fel. Ennek kapcsán nem elfogadható, hogy a szőnyeg sáros cipővel, vagy lábbal össze legyen rondítva, utána pedig még ott is legyen hagyva másra a takarítás feladata! 

    A zuhanyzócsap-, a mosdócsap- és a kerti csapok használat utáni elzárása a minimálisan elvárt dolgok közé tartozik!

7/ A Tábor területén található állatokat (kutyák, macskák, teknősbélák, madarak, pókok, bogarak, varangyos-békák) kéretik nem etetni, nem kínozni, ingerelni és más módon molesztálni! Kéretik nem beszoktatni őket az étkezőbe és a szállásra! Bármiféle állatok bármiféle módon történő kínzása komoly következményekkel jár!
8/ Kiemelten kéretik a tábor területén felmerülő problémákat a táborvezetők felé azonnal közölni (csőtörés, áramproblémák, építmény hibásodás, gyakorlóeszköz hibásodás, egyéb)! A felmerült problémák elhárítását vízszerelés, áramvezeték-szerelés esetén SZIGORÚAN TILOS önállóan megvalósítani! — A nem természetes elhasználódásból eredő károkozást (törést, zúzást) meg kell téríteni!
9/ A Tábor Területén tilos a fáramászás, faágakon himbálódzás, építményre felmászás, kerítéseken átugrálás és minden más olyan tevékenység, amely a kert elpusztításának megkezdéséhez lehetőséget teremt!
10/ A Tábor Területén a táborozási időszak alatt idegen személyek nem tartózkodhatnak, erre a táborozóknak maguknak is figyelniük tanácsos személyes dolgaik megőrzése érdekében! Idegen személy észlelése esetén haladéktalanul kéretik értesíteni a táborvezetőket! Noha a gyakorlatozók egymástól nem lopnak, mégis tanácsos a személyes értékeket nem széthagyni, mert véletlenszerűen ragadós-kezü idegen is betévedhet a területre! Legkevésbé a hátsó bejáratnál, vagy a kinti területeken nem tanácsos széthagyni az értékeket!
11/ A Tábori Konyha utáni átjáró mögött magánterület található, az nem a Tábori terület része, ezért kéretik az átjárást és egyéb behatolást mellőzni! — A Tábor be- és kijárata a hátsó területen található!
12/ A helyi lakossággal kéretik barátságosan viselkedni, probléma esetén a táborvezetőknek szólni!
13/ A Tábor mögötti területen lévő külső, de nem a táborhoz tartozó elkerített karámban tartózkodó lovak némelyike harap és rúg, ezért tisztes távolságot tanácsos tőlük tartani!
14/ Este a Tábor hátsó kapuját mindig bezárjuk! Eltávozás esetén kéretik valamely személyt az eltávozásról és a várható érkezésről értesíteni, hogy éjszaka ne kelljen a kintlévőért feleslegesen felkutatni a környéket!
15/ Bármely probléma, sérülés, betegség esetén kéretik a táborvezetők mihamarabbi értesítése!
 

A Gyakorlatozó Központ és Tábor közösségi terület, amit legközelebb is szeretnénk használni, ezért ennek megfelelően kéretik viselkedni!

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Nyári Tábor 2009.