Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adó1% Felajánlása

 ado1--3.jpg

A kedvezményezett adószáma: 

1 8 6 7 2 2 6 0 - 1 - 1 3  

A kedvezményezett neve:

Arany Lótusz Pagoda

Orientalisztikai- és Tradicionális Harcművészeti

Alapítvány

 nonprofit.hu/  

Ön jelen adóévben is rendelkezhet az összevont adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adója 2x1 %-áról. Az egyik 1%-ot a külön törvényben meghatározott civil szervezet javára juttathatja, így a Shirayan-Vajramutthí harcművészetet működtető Arany Lótusz Alapítványt is támogathatja. 

Mindez azt jelenti, hogy az Ön által befizetett, vagy a munkáltató által már levontadó 1%-át alapítványunk javára juttathatja el rendelkező nyilatkozatával.

Lényeges tudni, hogy Önnek nem kell külön befizetést teljesítenie, hanem a már befizetett adójából kerül vissza az állami kasszából a megnevezett alapítvány javára az 1%-os támogatás. 

Amennyiben nem rendelkezik adója 1%-áról, vagy rendelkező nyilatkozata hibás úgy ez az összeg az államkasszában marad, s így Ön nem dönthet annak további soráról, s azt olyan célra is adhatják, melyet Ön nem támogatna szívesen!

Önnek csupán az adóhivatal által mellékelt nyilatkozatot kell pontosan és olvashatóan kitöltenie, vagy az általunk küldött borítékot (és a benne lévő, már kitöltött nyilatkozatot) használnia. 

A rendelkezésen szerepelnie kell alapítványunk pontos nevének és adószámának, amelyeket a mellékelt nyilatkozaton mi felírtunk Ön helyett.

 

Azon túl a borítékon szerepelnie kell: — (Kérjük, ezt is pontosan töltse ki !)

1/ az Ön nevének,

2/ hivatalosan bejelentett, pontosan megadott lakcímének,

3/ adóazonosító számának

4/ a nyilatkozatot tartalmazó boríték leragasztott felületén átnyúlóan feltüntetett sajátkezű    

    aláírásának is. 

 

Az Ön számára az 1% nem tűnhet jelentős támogatásnak, de alapítványunk számára sok ilyen 1% komoly segítséget nyújthat tervezett céljaink megvalósításához, a gyakorlatozó központ és nyári tábor további fejlesztéséhez. Mivel alapítványunk tagsági- és tanfolyami díjakból biztosítja működését az 1%-os támogatásokra minden gyakorlatozónktól és szimpatizánsunktól számítunk.

Kérjük továbbá Önöket, hogy amennyiben lehetséges, családtagjaiknak, munkatársaiknak, ismerőseiknek és barátaiknak is adják át a támogatás lehetőségéről szóló nyomtatványunkat, s kérjék fel őket alapítványunk ilyenformán történő támogatására.

Az újabban aktuális rendelkezést egyéb adópapírjaival egyetemben adópapírjainak elkészítése előtt kell munkáltatójához eljuttatnia mielőbb. Mivel több helyen már az év legelején elvégzi a munkáltató az adózással kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, arra kérjük Önöket, hogy ne várjanak a megadott határidőig, hanem a nyilatkozatotminél előbb juttassák el a munkáltató adózással foglalkozó irodájába, illetékeséhez.

Vállalkozók, önadózók esetében a nyilatkozatot az adóbevallással együtt, külön borítékba

helyezve kell eljuttatni az illetékes adóhivatalhoz, a borítékon feltüntetett saját névvel, lakcímmel, adószámmal és a boríték hátoldalán aláírással ellátva. A kisméretű borítékot feltétlenül le kell zárni és a hátoldalon keresztben aláírni!

 

Amennyiben a rendelkező nyilatkozattal és a borítékkal kapcsolatosan nem a fentiek szerint járnak el, az adóhivatal a felajánlást figyelmen kívül hagyja!

Kérjük, ajánlják másnak is alapítványunkat!

Köszönettel: Arany-Lótusz Alapítvány elnöksége 

ado1-.jpg

2016. Rendelkezőévben kiutalt 1%-ok összege

 

2015. Rendelkezőévben kiutalt 1%-ok összege

180.000 Ft * amely az alapító okiratban megjelölt cél szerinti tevékenységek megvalósítására lett fordítva. 

2014. Rendelkezőévben kiutalt 1%-ok összege 

90.936 Ft  * amely az alapító okiratban megjelölt cél szerinti tevékenységek megvalósítására lett fordítva. 

2013. Rendelkezőévben kiutalt 1%-ok összege 

175.455 Ft * amely az alapító okiratban megjelölt cél szerinti tevékenységek megvalósítására lett fordítva. 

2012. Rendelkezőévben kiutalt 1%-ok összege 

289.799 Ft * amely az alapító okiratban megjelölt cél szerinti tevékenységek megvalósítására lett fordítva. 

2011. Rendelkezőévben kiutalt 1%-ok összege 

384.040 Ft * amely az alapító okiratban megjelölt cél szerinti tevékenységek megvalósítására lett fordítva. 

2010. Rendelkezőévben kiutalt 1%-ok összege 

394.162 Ft: ebből működésre felhasznát 118.249 Ft,- cél szerinti tevékenységre felhasznált összeg 114.263 Ft,-  a működési ktg terembérletre, a cél szerintit harcművészeti oktatáshoz kapcsolodó védőfelszerelések és egyéb anyagok beszerzésére történt.  

A 394.162 Ft összegből a  118.249 Ft (működési költségre) + 114.263 Ft (cél szerinti tevékenységre) = összesen 232.512 Ft és a fennmaradó 161.650 Ft összeg a gyakorlatozóterület kertészeti növényeire és kertészetianyagokra lett fordítva.

************************************** 

 
2009. Rendelkezőévben Kiutalt 1%-ok Összege
 
2009-ben kiutalt összeg: 397.465 Ft - a kiutalt összeget az alapító okiratban foglaltak szerinti tevékenységek megvalósítására fordítottuk.
A kiutalt összegből megvásárlásra került:
1db Panasonic SDR-S26 típusú digitális videokamera 58.000 Ft értékben
1 db Panasonic DMR-E50 DVD író 25.000 Ft összegben (használt)
1 db Yamaha PSR-E323 szintetizátor 50.000 Ft értékben +1 db Korg Effekt 19.000 Ft értékben
1 db Samsung külső adathordozó 20.000 Ft értékben
A további összegből a Gyakorlatozó Központ Táborát (terület, edzőterem, tábori konyha) fejlesztettük.
az Arany Lótusz Alapítvány a számára felajánlott Adó-1%-ok összegéből többek között vásárolt egy (Panasonic DMR E-50) DVD-írót, egy (Panasonic SDR-S26) digitális (SD-SDHC kártyás) kamerát és egy számítógépel is összekapcsolható (Yamaha PSR-E323) szintetizátort. 
A DVD-író beszerzése azért volt lényeges, mert így lehetőség adódik a régi VHS-videokazettákon szereplő kisebb-nagyobb terjedelmű filmek digitalizálására és számítógépen történő szerkesztésére, s azok filmösszeállításokban történő közzétételére. 
A videokamera birtoklása már régebben is aktuális lett volna, de csak most adódott rá alkalom. Néhány hét múlva el is kezdődnek bizonyos gyakorlatok felvételei, amelyek szerkesztés után segítséget nyújtanak a gyakorlatozóknak a formagyakorlatok-, páros gyakorlatok- és más mozgások jobb elsajátításában. A kisebb gyakorlatokat majd külön-külön is feltesszük a fő honlapra, s ha már megfelelő mennyiségű és szinvonalú felvétel áll rendelkezésünkre, összeállítunk belőlük egy "Shirayan Vajramutthí Harcművészet" című, kereskedelmi forgalomba is bocsátható DVD filmet. A filmek számítógépen történő kezelése azt a lehetőséget is adja, hogy a mozgófilmekből számtalan használható állóképet tudunk kivágni és azokat a szakmai szövegek támogatásához felhasználni. 
A szintetizátor (billentyűs hangszer) minden bizonnyal hasznos segítséget nyújt a szerkesztett filmekhez szükséges saját zenék elkészítéséhez és számítógépre történő felviteléhez. 
 
********************************
 
2008. rendelkező évben Kiutalt 1%-ok összege
 
2008-ban kiutalt összeg: 442.855 Ft - a kiutalt összeget az alapító okiratban foglaltak szerinti tevékenységek megvalósítására fordítottuk. 
 
********************************

 

 

A mappában található képek előnézete S.V. Gurukula / Gyakorlatozó Központ